Прочитај ми чланак

ЗАПАД и УНИЦЕФ ИЗМИСЛИЛИ НАПАД НА ШКОЛУ у Сирији са 22 погинуле деце

0

МИНИСТАРСТВО одбране Русије упозорило је да је лажна тврдња о ваздушном нападу на школу у сиријској северној провинцији Идлиб која се налази под претежном контролом сиријске Ал Каиде (Џебхат ан-Нусра).

1480164016УН Фонд за децу (Уницеф) саопштио је данас да је у бомбардовању школе у селу Хас у среду погинуо 22 деце и шест наставника, и да је то био најтежи напад на неку школу у скоро шестогодишњем сиријском рату.

Портпарол Министарства одбране, генерал Игор Конашенков рекао је да је руски дрон 27. октобра преко те школске зграде и да снимци показују да је кров нетакнут и да око зграде нема кратера од бомби.

Истовремено је указао да је анализа показала да је „снимак“ наводног бомбардовања фалсификат и да је измонтиран из више од десет разних секвенци.

Конашенков је још прецизирао: „Те секвенце су снимане у различито време и са различитом резолуцијом. На фотографији коју је објавила агенција АFP види се да је оштећен само један чеони зид зграде, а да су све школске клупе на својим местима. Да је школа заиста бомбардована – клупе би биле напросто „почишћене“. На том снимку се види и ограда од ружа која је недирнута. Чак нема ни секундарних оштећења. Све то напросто није могуће кад експлодирају авионске бомбе“.

Додао је да је руски војни врх – због свега овога – послао дрон који је снимио зграду и њену околину и нагласио:

„Снимци су потврдили да на крову школе нема никаквих оштећења, а да око школе нема никаквих рупа од авио-бомби. Истим снимцима сигурно располажу и Американци јер се у истој зони налазио амерички дрон МQ-1Б „Предатор“.

Конашенков је оценио да је руководство Уницефа постало жртва обмане превараната у „Белим кацигама“.