Прочитај ми чланак

Захарова: Запад забринут за украјинску децу и шаље осиромашени уранијум

0

Пројектили пуњени уранијумом, пластични меци против деце, промена пола малолетника хормонском терапијом – то су "правила" новог светског поретка, истакла је Захарова и додала да је против свега тога

У „колективним главама“ западних либералних диктатура истовремено коегзистирају две контрадикторне идеје – наводна брига за украјинску децу и манијакална жеља да се земља контаминира осиромашеним уранијумом, приметила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Мало је вероватно да су на Западу забринути за туђу децу, с обзиром да не осећају емпатију чак ни према својој, написала је Захарова на Телеграму.

Би-Би-Сијево издање за Северну Ирску објавило је резултате шокантне истраге, испоставило се да су Британци – полиција и оружане снаге – током северноирског сукоба, или, како га они зову, „Траблс“, у Северној Ирској пуцали на децу смртоносном муницијом – пластичним и гуменим мецима, подсетила је Захарова.

Позната је смрт најмање осам малолетника, од којих су неки имали око десет година, на пример, ирски дечак Стивен Гедис, написала је Захарова.

„Британска војска и полиција је, у оквиру ‘мировних операција’ против ирских католика у Северној Ирској, пуцала на децу из оружја које убија. Број жртава међу одраслим особама је још и већи, али сада није реч о томе“, објаснила је руска званичница.

Према њеним речима, власти су знале да употреба такве муниције може довести до смрти, с обзиром да се одговарајуће упутство још 1971. године делило британским копненим снагама.

„Али британска војска је намерно одбила да своје јединице упозна са правим исходом коришћења пластичних и гумених метака, јер јој је тако било лакше да у крви угуши протесте оних који су хтели да се моле у ​​другој цркви и говоре другим језиком. Није им сметало што је то била крв католичке деце“, нагласила је Захарова.

Пројектили пуњени уранијумом, пластични меци против деце, промена пола малолетника хормонском терапијом – то су „правила“ новог светског поретка, истакла је Захарова. „Ја сам против!“, нагласила је.