Прочитај ми чланак

Забрањени филм постао хит због истине о отимању деце

0

Нетфлиx и Амазон одбили су контроверзни филм који је зарадио 100 милиона долара

Нови филм “Sound of Freedom” („Звук слободе“) постао је хит код публике. Требале су му године да се дође до ове тачке, јер је Дизни одложио филм на чекање након преузимања Фокса. Фокс је био изворни дистрибутер филм, а будући да је Дизни одлучио да га неће објавити, Angel Studios је то на крају морао учинити сам.

Изгледа да су и други потенцијални дистрибутери, тачније Нетфлиx и Амазон, на сличан начин одбили издати “Sound of Freedom”. Продуцент и глумац Eduardo Verástegui то је објаснио путем Breitbarta. Започео је резимирајући ситуацију с Дизнијем и како су успјели вратити права на филм. Ипак, били су још поприлично далеко од великог платна.

– Узео сам филм од Дизнија, а затим сам почео лупати на врата Нетфлиxа, Амазона и других студија. И сви су ме одбили. Неки од њих нису ми ни одговарали на телефонске позиве. Рекао сам: ‘Имам врло важан пројект. Ово је за вас. Желимо да то види цијели свијет, а ви имате платформу. Имате праву платформу за овај покрет, молим вас, помозите нам. Не ради се више о филму. Не ради се о мени. Ријеч је о дјеци – рекао је Eduardo Verástegui.

Замало бесплатно објавио филм

Додао је и да је у једном тренутку замало бесплатно ставио филм на интернет.

– Послали смо стотине порука различитим људима. Ништа. Дакле, имате двије могућности. Или ћете одустати, позвати своје инвеститоре и рећи: ‘Учинио сам што сам могао. Ставимо бесплатно овај филм на јутјуб.’ Али онда сам помислио да би га могли отказати. Па да га ставим на свој Фејсбук? Можда ће и то отказати. Био сам стварно фрустриран – испричао је.

Филм је досад зарадио преко 100 милиона долара

Ипак, Ангел Студиос је на крају дошао и узео филм, што је отворило пут за његово коначно приказивање у биоскопима. Филм је уз масовну промоцију пуштен у америчка биоскопе 4. јула на Дан независности, од када је, према писању Форбеса, зарадио невјеројатних 50 милиона долара, а до данас се тај износ попео на преко 100 милиона.

Хајпу око филма помогао је и Мел Гибсон, глумац и редитељ који је већ дуго у сукобу с холивудским главешинама, позивајући публику да види филм и, како он то каже, “схвати у каквом свијету живимо”. Прича има неколико слојева и није једна од оних фикција за које морате имати чврст желудац или немати властиту дјецу да бисте је уопће могли погледати.

Инспирисан стварним догађајима

Аутори тврде да је филм “инспириран стварним догађајима”. Доносе причу о Тиму Балларду (Jim Caviezel), бившем специјалцу који у стварном животу тврди да је правди привео двјестотињак онлијн предатора. Мишљења су подијељена, а Caviezel користи сваку прилику да запањујуће мирним гласом говори о ужасима из најгоре ноћне море сваког родитеља.