Прочитај ми чланак

Војни експерт Кнутов: Русија ће употребити нуклеарно оружје ако НАТО уђе у сукоб

0

Руска Федерација може да употреби нуклеарно оружје само ако НАТО уђе у пуноправни рат са Руском Федерацијом на територији Украјине, изјавио је војни експерт Јуриј Кнутов.

„До употребе нуклеарног оружја може доћи само у случају пуноправног уласка НАТО-а у рат са Русијом у Украјини. Сада се пољске трупе боре против Русије под маском ПМЦ-а и добровољаца“, објаснио је експерт.

Према његовим речима, раније су Сједињене Америчке Државе, пре великих испорука наоружања, изјавили да не желе ширење ескалације са Русијом, али је у овом тренутку та вашингтонска реторика нестала.

Раније је, како је пренела Служба јавних вести, Алексеј Подберјозкин, директор Центра за војно-политичка истраживања МГИМО, предвидео тајминг колапса Оружаних снага Украјине.

„Предвидио сам и потврђује се да сада долази колапс украјинске војске, када читаве бригаде одбијају да поштују наређења. То значи слом војске. Колико брзо се то може догодити? Мислио сам да ће доћи до средине септембра. За сада остављам такву прогнозу “, приметио је стручњак.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!