Прочитај ми чланак

ВАКЦИНА? Бивша звезда Алабаме, Ахмад Галовеј, ИЗНЕНАДА ПРЕМИНУО у 42. години

0

Бивша звезда Алабаме, бек Ахмад Галовеј, изненада је преминуо ове недеље у 42. години.

Галовеј је био наставник енглеског у средњој школи Compton-Drew у Сент Луису, у Мисурију. Када се Галовеј неочекивано није појавио на послу, школа је контактирала власти. Полиција је извршила проверу и пронашла бившу фудбалску звезду мртву у његовом стану у понедељак.

Printscreen Facebook/NFL

Директорка средње школе Compton-Drew Сузан Рид рекла је за WВТМ-ТВ: „Ахмад је увек долазио на време, веома одговоран, тако да смо знали да нешто није у реду. У Ахмадовом стану ништа није дирано, тако да мислимо да је то могао бити медицински проблем“.

„Патолог ради на томе да открије како је Ахмад умро“, рекла је Рид о Галовејевој изненадној смрти. „Породица се окупља из различитих делова земље да би дошла на сахрану“.

Званични узрок Галовејеве смрти још није откривен.

Галовеја је имао двоје деце, Остин и Обри.

Рид је рекла да ће врата Галовејеве учионице бити затворена из поштовања.

Кимберли Слотер, Галовејева сестра, рекла је за свог брата: “Ахмад је увек био тих и скроман. Мој брат је волео фудбал док је одрастао, а касније је волео своју децу Остина и Обрија“.

Галовејев рођак, Монако Хјустон, открио је: „Када је одрастао, увек је говорио да ће стићи у НФЛ, и то је и учинио. Имао је тих осмех – био је веома стидљив. Како је растао, увек је био сјајан са децом – он је био веома вољен“.

Бивши играч Crimson Tide-a Marvin Constant је рекао: “Често смо разговарали о животу, а не о фудбалу. Разговарали смо пре само недељу дана и звучао је сјајно. Веома смо блиски од 2002. када смо заједно проводили време на рехабилитацији повреда колена“.

Бивши офанзивни играч Алабаме Гриф Редмил рекао је: „Када је Ахмад стигао у Баму, био је скроман, али зрео изнад својих година. Био је зрео и веома стабилан — одмах сам знао да је он особа која би могла да ми буде пријатељ за цео живот“.

Рођен у Тенесију играо је фудбал на Универзитету Алабама четири године. Између 1999. и 2002. Галовеј је претрчао 1.830 јарди и имао 17 тачдауна за Crimson Tide. Међутим, Галовеј је претрпео повреду колена на крају сезоне у сениорској години која га је ограничила на само четири утакмице.

Упркос разочаравајућој сениорској сезони, Галовеја су драфтовали Денвер Бронкоси на НФЛ драфту 2003. Галовејева претходна повреда колена га је избацила из прве године у НФЛ-у.

Након опоравка од повреде, Галовеј је играо за шкотски Claimores у НФЛ лиги Европе. Галовеј је последњи пут играо професионални фудбал 2005. године са Франкфурт Галакси у Европи.