Прочитај ми чланак

Урсула фон дер Фајзер: “Борба против климатских промена је ОБАВЕЗА”

0

Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен (фон дер Фајзер) представила је у среду (1. фебруара) индустријски план Зелене Агенде у наводном настојању ЕУ да одржи корак са светском трком у шемама субвенција за зелене индустрије.

У преводу, гурање зелене агенде до граница иза којих се спроводи још јача контрола становништва.

Како ЕУ тежи ка такозваној климатској неутралности до 2050. године, кључне индустрије као што су производња ветротурбина, соларних панела и електричних возила на батерије морају бити спремне да испоруче неопходне технологије за декарбонизацију привреде.- пише Еурацтив

„Знамо да је у борби против климатских промена најважнија нето-нула индустрија“, рекла је фон дер Лајен представљајући план.

Земље широм света стога подстичу шеме субвенција за зелене индустрије, рекла је фон дер Лајен, помињући Јапан, Индију, Велику Британију, Канаду и амерички Закон о смањењу инфлације.

„Дозволите ми да будем врло јасна у вези са овим: поздрављамо ово. Ово су добре вести“, рекла је фон дер Лајен. „Одавно смо тврдили да је борба против климатских промена неопходна.

Добро сте прочитали: “Борба против климатских промена је НЕОПХОДНА”- рекла је фон дер Пфизер

„Знамо да ће се у наредним годинама одлучивати о облику нето-нула економије и где ће се она налазити, и желимо да будемо важан део ове нет-нула индустрије која нам је потребна глобално“, додала је она.

Да би повећала европски производни капацитет зелених технологија, Комисија ће до средине марта предложити нови „Нет Зеро Индустри Ацт“.

Ово ће, рекла је Фон дер Лајен, „поставити циљеве за оно што нам је потребно до 2030. године, јер постоји једноставна једначина: само оно што се измери биће урађено“.

Нови закон ће се „фокусирати на кључне технологије за прелазак на нето нулу“, рекала је шефица Комисије, додајући да ће „убрзати издавање дозвола“, „подстицати пројекте у више земаља“ и помоћи у „смањивању бирократије“.

Индустрије које ће бити у оквиру новог закона укључују „батерије, ветрењаче, топлотне пумпе, соларне, електролизере, технологије за хватање и складиштење угљеника“, наводи се у документу.

Са друге стране овакве политике и будући закони који се крећу у оквиру зелене агенде доносе контролу кретања популације, контролу потрошње енергената и контролу потрошње хране што значи план је да се измери колико Ви загађујете и да ли ћете морати да се одрекнете аутомобила или прасетине.