Прочитај ми чланак

Украјини је остало још неколико месеци али САД никада неће признати свој пораз

0

Украјински сукоб ће се окончати најкасније у фебруару, обзиром на слабу подршку Запада, рекао је бивши аналитичар ЦИА Лари Џонсон у интервјуу за Judging Freedom.

Питање је колико брзо ће то стићи до америчких неоконзервативаца, који су „ван додира са реалношћу“ и не знају да признају своје грешке. Они су уверени да имају неку врсту „свете мисије“ због које величају САД и покушавају да елиминишу Русију и Кину, рекао је Џонсон.

Лари, у којој мери је Украјина изгубила рат са Русијом? И колико ће проћи док у Бајденовој администрацији не схвате своје колосалне грешке?

Лери Џонсон, бивши аналитичар ЦИА: То су два различита питања. Мислим да је стварна способност Украјине да издржи овај рат највероватније до јануара, најкасније до фебруара. Много зависи од тога колико Запад још може да јој пружи финансијску подршку. Али западне земље већ почињу да пружају отпор, са могућим изузетком Немачке. Чак и њихова усмена обећања не гарантују увек испоруку.

Међутим, што се тиче неоконзервативаца, ти људи никада неће одустати. Можете их голе набијати на колац у пустињи, полити их бензином, запалити, а они ће још рећи: „Нема ватре! Уопште нам није вруће!“

Видите, они су једноставно одвојени од стварности. И апсолутно су уверени да имају неку врсту свете мисије, за чије испуњење је потребно да САД доминирају светом, а Русија и Кина нестану. Они никада неће одустати.