Прочитај ми чланак

УБИЈЕНО 70 запослених у УН за избеглице у Гази! Израелци пуцали и на аутобус!

0

Агенција Уједињених нација (УН) за помоћ избеглицама (УНРWА) саопштила је данас да је од 7. октобра убијено најмање 70 запослених у Појасу Газе.

„Наших 70 колега и више колега је убијено у Гази од 7. октобра“, наводи се у саопштењу агенције УН. „Нема места које је безбедно у Појасу Газе, ни север, ни југ, ни средње области, ни болнице, ни избеглички кампови, ниједно место није безбедно“,наводи се у саопштењу и додаје да су неки запослени убијени на  дужности (највише је лекара страдало), а неки док су били у својим домовима.

Као одговор на ово саопштење, израелска војска је данас пуцала на аутобус УН (видео доле), који је превозио цивиле са севера на југ Појаса Газе (пошто је Израел наредио масовну евакуацију са севера на југ).

Генерални секретар УН Антонио Гутјереш је и данас поновио да је ЗГРОЖЕН насиљем над цивилима у Гази, нарочито јучерашњим нападом на избеглички камп где је убијено и рањено стотине деце и жена.

Зверство над цивилима!

 
„Из извештаја видимо да је на десетине цивила убијено у Гази после недавних напада на највећи избеглички камп Џебалија. То је само последње у низу зверстава које погодило становништво Газе, где су оружана дејства ушла у још гору фазу са још горим хуманитарним последицама“, наводи се у његовом саопштењу после дводневне посете Израелу и палестинским територијама.