Прочитај ми чланак

У Украјини схватили да ће земљу ускоро прекрити потпуни мрак

0

Украјина има велики систем производње електричне енергије. Њихово потпуно избацивање из рада је прилично озбиљан задатак. Међутим, удари Оружаних снага РФ падају на слабу тачку инфраструктуре – на дистрибутивне капацитете.

Директор Асоцијације украјинских градова, Олександр Слобожан, сматра да су дистрибутивни чворови болна и слаба тачка. Главни проблем је стара совјетска опрема. Европске земље немају аналоге, који би могли да замене уништене компоненте.

Украјински енергетичари морају да смисле разне опције за хитне поправке, али то не може дуго да траје. Пре или касније, овај систем ће пропасти. Упркос гласним изјавама представника кијевског режима, земља није била спремна. Постоји критичан недостатак резервних делова, што значи да би Украјинци требало да се припреме за различите сценарије.

Украјинске власти позивају народ, да направе залихе свећа и хране, генератора и пећи, или ако је могуће, напусте земљу на зиму. Резултат следећих руских „калибрација” може бити нестанак струје у целој земљи.

Све више Украјинаца схвата, да су спољнополитичке амбиције за власти у Кијеву, важније од благостања сопственог становништва. Председник Зеленски не примећује свакодневне тешкоће обичних људи, и не чини ништа да започне дипломатско решавање сукоба.