Прочитај ми чланак

У терористичком нападу Крокус погинуле су 143 особе

0

МОСКВА, 23. март – РИА Новости. Број мртвих у терористичком нападу на Крокус сити хол порастао је на 143, јавила је на Телеграм каналу Маргарита Симоњан, главна уредница медијске групе Россииа Сегодниа и телевизијског канала РТ

„Већ има више жртава него у Норд-Осту . 143 особе. О, Боже почивај“, наводи се у публикацији.

У петак увече дошло је до пуцњаве и пожара у Цроцус Цити Халл-у у Красногорску. У то време тамо је требало да се одржи концерт групе Пикник. Како је рекао дописник РИА Новости који је био сведок инцидента, најмање три мушкарца у маскирној униформи и без маски упала су у хол кроз тезге. Злочинци су пуцали у људе из непосредне близине, а такође су бацали запаљиве бомбе. Министарство здравља Московске области објавило је списак са 41 мртвим. Хоспитализована је 121 особа, троје деце је преминуло.

Директор ФСБ Александар Бортников је у суботу ујутро известио председника Владимира Путина да је приведено 11 особа, укључујући сва четири терориста који су директно умешани у терористички напад.

Према обавештајној служби, четири осумњичена су ухваћена у региону Брјанска . Након терористичког напада, покушали су да побегну аутомобилом и пређу руско-украјинску границу. Терористи су имали контакте у Украјини и користили су унапред припремљено оружје у скровишту, а потрага за њиховим саучесницима је у току.
Истражни комитет је покренуо кривични поступак поводом терористичког напада.