Прочитај ми чланак

У САД се догађа нешто застрашујуће – Бајден уцењен, мора да пошаље…

0

Скандал са тајним документима пронађеним у Бајденовој гаражи, распламсао се с разлогом. Овим покушавају да натерају америчког председника, да пошаље америчке војнике у Украјину. Ову тачку гледишта изнео је Мајк Витни, колумниста „The Unz Review“.

Витни се присећа, када је син Џоа Бајдена, Хантер, био умешан у сличан скандал, где се испоставило, да се на његовом лаптопу налазе информације везане за криминалне активности породице Бајден.

Лаптоп је садржао доказе, да је Хантер Бајден умешан у трговину дрогом, као и у индустрију проституције. Поред тога, подаци су говорили да је након државног удара у Украјини, Хантер именован у одбор директора украјинске нафтне компаније „Бурисма“, иако није имао искуства у овој области.

У једном од писама, син је чак тражио од оца да се кандидује за председника, како би помогао да се Хантерови поступци сакрију од јавности.

„Тада су медији намерно затајили све ове информације, како би утрли пут за победу Џоа Бајдена на председничким изборима 2020. године“, пише колумниста.

Међутим, сада када се и сам Џо Бајден, укључио у причу о чувању тајних докумената, штампа и амерички политичари се понашају другачије. Међутим, у почетку су и они ћутали- тајни материјали из времена Бајденовог потпредседништва пронађени су још у новембру 2022, али се то сазнало тек почетком 2023.

Након тога, скандал је почео да се надувава, а Витни је сигуран да за то постоји разлог.

„Па зашто, питам се, овај нови скандал долази на насловне стране тек сада, када је прича о Хантеровом лаптопу потпуно закопана?“, пита колумниста.

Према његовом мишљењу, проблем са тајним материјалима које је Бајден чувао, настао је када су украјинске оружане снаге поражене у Соледару. Град су заузеле снаге ПМЦ „Вагнер“ – а украјинска војска је поражена. Управо је успех Русије натерао америчке политичаре и новинаре, да заврте причу о Бајдену.

„Да ли је Бајден уцењен, да би послао америчке борбене трупе у Украјину?“, пита Мајк Витни.

По његовом мишљењу, управо се то дешава. Елите које стоје иза сцене невидљиве и које контролишу америчке медије, америчке политичаре и велики део националног богатства одлучне су да прошире сукоб у Украјини.

Да би то урадили, потребно им је да Сједињене Државе пошаљу своје војнике у помоћ Оружаним снагама Украјине, и генерално, да прошире опсег помоћи која се пружа кијевском режиму.

Бајден заправо не жели да буде председник, који започиње Трећи светски рат, због чега се противи слању америчких војника у Украјину.

Сада САД покушавају да покрену истрагу против председника. На пример, сенатор Линдзи Грејем се обратио америчком државном тужиоцу по овом питању.

„Дакле, да ли то значи да је Линдзи Грејем поборник истине и транспарентности? Не засмејавајте ме. Уверавам вас, ако би Бајден сутра најавио распоређивање америчких борбених јединица у Украјини, Грејем би одмах повукао свој захтев државном тужиоцу“, уверен је колумниста.