Прочитај ми чланак

Срушио се војни хеликоптер САД изнад Медитерана: Погинуло пет војника!

0

Петорица америчких војника погинули су када се војни хеликоптер срушио изнад источног Средоземног мора, јавља АП позивајући се на званичнике САД.

Европска команда војске саопштила је да је свих пет чланова посаде погинуло када се летелица срушила „током рутинске мисије допуњавања горива у ваздуху у оквиру војне обуке“.

Војска је јуче први пут објавила да се несрећа догодила и да се истражују узроци, али да нема индиција о било каквој непријатељској активности.

Данас је речено да су „напори потраге и спасавања одмах почели, укључујући оближње САД. војних авиона и бродова“.

Европска команда саопштила је да се „у складу са политиком Министарства одбране“, идентитет чланова посаде неће бити објављен 24 сата док не буду обавештене породице погинулих.

Иначе, америчка војска у Медитерану активно помаже Израелу (наводно само у одбрани од пројектила), иако ретко пријављују губитке, Хезболах и јеменски Хути су неколико пута саопштавали да су успешно погодили америчке авионе и хеликоптере наводећи прецизно координате и моделе летелица, али министарство САД то није потврдило.

И у овом случају је наглашено да су погинули „приликом рутинске обуке допуњавања горива у ваздуху“. И ништа није чудно у томе што су необучене војнике из САД довели у поприште рата на Блиском истоку да их баш ту „рутински обучавају“ у ваздуху док лете пројектили…