Прочитај ми чланак

ШОК СНИМАК СА ПРВЕ ЛИНИЈЕ ФРОНТА: Украјинци нису веровали шта раде Руси…

0

Припадници руских снага напали су украјинске положаје у Луганску на брзим мотоциклима!

На снимку, који је забележио извиђачки дрон, може се видети неколико војника на моторима како јуре преко поља изрованог бомбама јуришајући право на положаје Оружаних снага Украјине. Маневар су према незваничним информацијама извели припадници батаљона Зарја у региону Луганска и према наводима руских војних блогера напад је био успешан.

– Тактика је јединствена и на први поглед луда! Мотоцикли су са јуришном групом под окриљем артиљеријске ватре брзо прошли кроз сиву зону и после крац́е борбе заузели украјинско утврђење. Рачуница је била тачна. Тактика је успела. Невероватан напад – наводи се у објави.


За сада није познато кад је снимак настао.

Руски војни извештач Александар Сладков наводи да све указује на то да ће мотоцикл постати најтраженије возило на првој линији фронта.

– Нец́у да предвиђам јер знам тачно како и какве мотоцикле планирамо да користимо. Нека непријатељ то искуси у пракси. Али мотоцикл је кул – наводи Сладков.


Несвакидашња акција заправо представља још један покушај руских снага да се супротставе повећаном коришћењу дронова од стране украјинских снага јер је због брзине и начина кретања мотоцикла оператерима беспилотних летелица много теже да их погоде.

Руске снаге, подсетимо, користиле су почетком марта кинеска теренска возила за јуриш на украјинске положаје на фронту код Лимана, међутим, тај напад завршио се катастрофом.