Прочитај ми чланак

Словенка пред судом јер је одсекла себи руку због осигурања

0

Словенка се нашла пред судом у Љубљани под оптужбом да је себи одсекла руку, како би узела новац од осигурања.

Она, међутим, негира да је постојала нам преваром дође до новца, тачније 1,1 милиона евра.

Foto: printscreen

“Нико никада себи не би пожелео да постане инвалид. Да могу, вратила бих време и не бих се ни приближила тестери. Неко мисли да сам осигурана на велик износ, али у иностранству су тако висока осигурања најнормалнија”, поручила је прошле недеље Словенка Јулија Адлешич на рочишту у Окружном суду.

Од почетка прошле године словенска јавност, али и регион, прате овај случај у којем су тужилаштво и одбрана дали завршне речи. Наиме, Јулија се нашла у притвору због одрезане шаке. Без ње је остала 4. јануара 2019, а тврди да се ради о несрећи која се догодила док је резала гране за огрев циркуларном тестером за дрва.

После неколико дана затражила је исплату одштете од осигурања с којима је претходно склопила уговор, али љубљанска полиција је врло брзо открила да се ради о чистој превари. Односно, они сумњају да је Јулија сама себи намерно одсекла руку како би дошла до новца.

У овој превари наводно су јој помогли дечко Себастијен Абрамов (30) и његови родитељи, а против њих четворо поднете су пријаве. Тужилаштво тврди да су они крајем 2018. детаљно планирали превару и међусобно поделили улоге како да је изведу. Већ су тада склопили полисе осигурања са пет осигуравајућих компанија у случају несреће са високим предвиђеним одштетама и ратом. Убрзо су уплатили и прве рате полиса, а Јулији би требало да буде исплаћено 1,1 милион евра одштете у случају инвалидности, а већ почетком прошле године остала је без шаке.

Према извештају полиције, све се догодило у дворишту родитеља њеног дечка, када је Јулија остала без руке. Себастијенов отац (64) пружио јој је прву помоћ а затим позвао хитну, али одсечени део руке им није дао, већ га је оставио на месту несреће.