Прочитај ми чланак

Сивков наговестио какве екстремне мере против Русије спремају САД

0

Одлука САД да суспендују своје обавезе према Русији, према Споразуму о смањењу стратешког и офанзивног наоружања (СТАРТ), могла би да изазове нуклеарни сукоб.

Овај закључак је изнео доктор војних наука, војни експерт Константин Сивков. Он је детаљно говорио о одлуци Вашингтона, а наговестио је и какве екстремне мере против Руске Федерације спремају САД.

Стручњак је подсетио, да су САД најавиле обуставу преноса информација Русији о статусу и локацији америчког стратешког наоружања. У ствари, америчке власти су одлучиле да суспендују одређене клаузуле СТАРТ уговора, што би могло да доведе до изузетно опасних преседана.

Према мишљењу војног експерта, такав потез може указивати на то, да се Вашингтон спрема на екстремне мере против Русије. Не може се искључити, да САД намерно покушавају да сакрију информације спровођењем неопходних одлука о лансирању стратешких копнених ракета за могући удар на Русију.

Већ сада можемо рећи да су „дечије игре“ завршене, јер би акције америчких власти могле да изазову нуклеарни сукоб.

„Акције Сједињених Држава, као прво, које су довеле свет до ивице нуклеарног рата су пуног размера. Мора се разумети, да ће свака ракета без телеметријских података коју лансирају Сједињене Државе бити призната као борбена.

И друго, они указују на то да се САД заправо спремају за нуклеарни рат. Ово је први корак ка лансирању не тренажне, већ борбене ракете“, објаснио је специјалиста.

Сивков није искључио, да би одлука САД о СТАРТ-у могла бити намерно спроведена, а Вашингтон развија конкретну војну операцију усмерену против Русије, због ескалације украјинске кризе.