Прочитај ми чланак

Симсонови „предвидели“ упад демонстраната у Капитол и то на датм 20. јануар 2021

0

Твитером круже видео снимци који сведоче о томе да су "Симпсонови" предвидели тренутне демонстрације у Америци

Анимирана ТВ серија „Симпсонови“ можда је предвидела насиље на Капитол Хилу које се десило у среду, пише News18.

Насиље се одиграло након што су присталице Доналда Трампа напале амерички Капитол како би пореметиле оверу Конгреса о изборној победи демократе Џоа Бајдена.

Двадесетчетворочасовни полицијски час прогласила је градоначелница Вашингтона, Мјуриел Баузер, која је од Националне гарде затражила да успостави ред у престоници.

Неколико републиканаца, као и особље Беле куће подносе оставке у јеку насиља, које су светске вође осудиле, говорећи како је оно напад на демократију.

Фотографије и видеи насиља, као и упад у Капитол Хил, преплавили су друштвене мреже јер их је објавило неколико посматрача са лица места. Усред свега овога, једна ствар се издваја: Симпсонови су можда све ово предвидели.

Док друга половина фотографије – Капитол у пламену – још није проглашена веродостојном, упад у Капитол је свакако предвиђен. Пронађен је снимак из 2011. у епизоди „Симпсонових“ под називом „Дан кад је насиље умрло“, у којој кловн Красти представља „Ја сам амандман који треба да буде“, који приказује покушај уставног амандмана да забрани паљење заставе.

Епизода је пародија на „Ја сам само предлог закона“, сегмента анимиране ТВ серије Сцхоолхоусе Роцк! из 1976. године, уз истоимену песму Дејва Фришберга.

У сегменту постављеном на Јутјубу, упад прати амандман који је ратификован и постаје део Устава. Други „ликови“, који нису приказани као људи, могу бити примећени како упадају у Капитол носећи пиштоље и бомбе.


Ово није једино превиђање које су „Симпсонови“ погодили.

Двадесети јануар је званични датум инаугурације новог америчког председника Џоа Бајдена, па се поставља питање – да ли су „Симпсонови“ можда предвидели и дистопију?

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!