Прочитај ми чланак

Руска војска: Украјина припрема инвазију на Придњестровље

0

Украјина је појачала припреме за инвазију на Придњестровље, што представља претњу за руске мировне снаге, руске Оружане снаге ће на то адекватно одреаговати, саопштило је Министарство одбране Русије.

„Кијевски режим је појачао припреме за инвазију на Придњестровску Молдавску Републику. Како је раније саопштено, ова акција оружаних снага Украјине биће изведена као одговор на наводну офанзиву руских трупа са територије Придњестровља“, наводи се у саопштењу.

Фото: Јутјуб

У саопштењу се додаје да Министарство одбране Русије „тренутно бележи значајно концентрисање снага и војне технике украјинских јединица у близини украјинско-придњестровске границе, распоређивање артиљерије на ватреним положајима, као и невиђено повећање летова беспилотна летелица Оружаних снага Украјине изнад територије Придњестровља“.

„Спровођење планиране провокације украјинских власти представља директну претњу руском мировном контингенту који је легално распоређен у Придњестровљу. Оружане снаге Руске Федерације адекватно ће одреаговати на предстојећу провокацију украјинске стране“, наглашава се у саопштењу Министарства.