Прочитај ми чланак

Руска војска у офанзиви: Украјинске снаге истеране са периферије места код Харкова

0

Током офанзиве јединица руске групе снага „Запад“, украјинске трупе потиснуте су из западних предграђа насељеног места Двуречно у Харковској области, саопштило је Министарство одбране Русије.

Како је прецизирано, у правцу Купјанска за дан је ликвидирано преко 30 украјинских војника.
Група снага „Југ“ Оружаних снага Русије уништила је у правцу Доњецка два украјинска складишта муниције код Краматорска и Угљедара, као и до 60 украјинских војника и 13 јединица технике, укључујући три америчка контрабатеријска радара.

Министарство је саопштило да су у правцу Красног Лимана настављене офанзиве и да је за дан ликвидирано више од 100 украјинских војника.

У јужно-доњецком и запорошком правцу ликвидирано је више од 35 украјинских војника, уништен је један тенк, два оклопна возила и две хаубице „мста-Б“ код Пречистовке и Илинке.

У правцу Херсона уништено је складиште муниције код места Токарјовка, као и борбено возило украјинског система БМ-21 „град“.

Руски системи ПВО за дан су оборили 13 украјинских дронова, као и три пројектила испаљена из вишецевних ракетних бацача и једну ракету „точка-У“.