Прочитај ми чланак

Руска војска: У Лавовској области уништено складиште оружја испорученог из Пољске

0

У нападима високопрецизног оружја руских Ваздушно-космичких снага на привремену дислокацију јединица 81. ваздушне бригаде Оружаних снага Украјине у Николајевки и Доњецкој Народној Републици погинуло је више од 50 неонациста и заплењено шест возила, саопштио је портпарол Министарства одбране Русије генерал-потпуковник Игор Конашенков.

Високопрецизним ракетама дугог домета са ваздушним лансирањем у Лавовској области уништена је база за складиштење оружја и муниције стране производње која је кијевском режиму испоручена из Пољске, додао је Конашенков.

Према његовим речима, у Харковској области су због великих губитака од артиљеријске ватре команданти јединица 132. извиђачког батаљона одбили да поштују наређења команде, прешли реку Северски Донец са својим особљем и отишли ​​на другу локацију.

Конашенков је додао да оперативно-тактичка и војна авијација, ракетне снаге и артиљерија настављају са нападима на војне објекте на територији Украјине. Претходног дана погођена су три командна места, укључујући штаб батаљона 72. механизоване бригаде у ДНР и 65. механизоване бригаде у Запорошкој области, као и људство и војна техника Оружаних снага Украјине у 133 округа.
Уништена су четири складишта ракетног и артиљеријског наоружања и муниције у Николајевској области и Доњецкој Народној Републици, као и складиште горива за војну технику у Николајевској области, додао је Конашенков.

Током контрабатеријске борбе уништена су два вода вишецевних ракетних система „Град“, три артиљеријска вода „Мста Б“, три вода артиљеријског оруђа „Гвоздика“ и два вода хаубица Д-30 на ватреним положајима у Доњецкој Народној Републици.

Руски ПВО системи су током протеклог дана оборили пет украјинских беспилотних летелица у Доњецкој Народној Републици и Харковској области.

Осим тога, пресретнуте су две балистичке ракете „Точка У“ у Херсонској области.

Од почетка специјалне војне операције укупно је уништено: 261 авион, 145 хеликоптера, 1.669 беспилотних летелица, 361 противваздушни ракетни систем, 4.231 тенк и других оклопних возила, 782 вишецевна бацача ракета, 3.242 артиљеријска оруђа и минобацача, као и 4.676 јединица специјалних војних возила.