Прочитај ми чланак

„Русијо, спаси планету!“: На Кипру одржан скуп подршке Русији (ВИДЕО)

0

У Ларнаки на Кипру одржана је масовна акција подршке Русији, коју су организовали Координациони савет Руса са Кипра и локални активисти.

На митингу који је одржан под слоганима „Русијо, спаси планету!“, „Русијо, спаси нас од фашизма!“, „Не НАТО-у у Украјини и Кипру!“, „Русија говори истину!“, учествовало више од 300 људи. Скуп је одржан без нарушавања јавног реда и мира.

Акцији је претходила вожња подршке Русији. Колона од око 50 возила са заставама Русије, Георгијевским лентама и другим обележјима прошла је улицама Ларнаке. Из возила се чула химна Совјетског Савеза и „Каћуша“. Пролазници су поздрављали учеснике акције, изражавајући подршку.

Организаторка вожње подршке Људмила Чујкова захвалила је учесницима и указала на непоколебљиву подршку и солидарност са Русијом.

Планирано је да се слична акција одржи и у Лимасолу 2. априла.

Ово је већ други скуп подршке Русији који се одржава на Кипру. Организатори сматрају да су руски и украјински народи жртве плана који је однеговао нацизам и фашизам у братској земљи.
 

„Русија је сада један на један са тим ‘међународним злом’ које ниједном није одговарало за ратове у Југославији, Ираку, Либији, Авганистану, Јемену, Вијетнаму и Кореји“, наводи се у саопштењу организатора.

Подршка и из Израела

У главном граду Израела, Тел Авиву, такође је одржана акција у знак подршке специјалној војној операцији руске војске у Украјини, објавио је „Haarec“.

Како наводи лист, неколико десетина грађана окупило се на тргу испред позоришта „Хабима“ у центру града носећи заставе Русије, Израела, ДНР и уз пароле: „Фашизам неће проћи“.