РУСИ ПРЕСРЕЛИ ТУРСКЕ АВИОНЕ! „Сухоји“ УДАРИЛИ на Ф-16, ситуација на ивици сукоба

0

Турски борбени авиони Ф-16 који су послати у мисију изнад Сирије су пресретнути од стране руских Су-35.

Авиони турског ваздухопловства су узбуњени и послати на југ сиријске провинције Идлиб током јучерашњег општег напада Сиријске арапске армије на град Кан Шајкун.

Моментално по радарском очитавању борбени апарати руске авијације у Хмејмиму су подигнути у ваздух, и руским пилотима је требало само неколико минута да отерају турске Ф-16 из ваздушног простора Сирије.


Још увек се чекају опширније информације, али према наводима који су се појавили у руским медијима турски ловци су напустили сиријски ваздушни простор само тридесет километара после уласка, што наводи на закључак да им је припрећено унапред или су преко радара видели ко им долази у сусрет.

Неколико секунди касније изнад Кан Шајкуна су пролетели руски авиони Су-35.

На овај начин Руси су сачували крхко сиријско ваздухопловство, које не би успело да се супротстави турским авионима. Овај турски упад је уствари био покушај одговора на оправдано сиријско бомбардовање турских јединица у Идлибу.

Подсећамо, авиони арапске републике су јуче на аутопуту М5 северно од Кан Шајкуна бомбардовали оклопне конвоје турске војске који су кренули у помоћ џихадистима опкољеним у Кан Шајкуну.

                  ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!