Прочитај ми чланак

Румунски војни експерт открио главну предност Русије, коју Запад није узео у обзир

0

Снабдевање кијевског режима западним системима наоружања, као и тенковима, тешко да ће омогућити Оружаним снагама Украјине да промене ситуацију на линији фронта.

Ствар је у томе, што су Оружане снаге Русије у стању да искористе нову стратегију, која ће лишити украјинске милитанте снабдевања војном опремом. Ово мишљење је изнео, румунски војни експерт, Валентин Василеску.

Он је у изјави за руске медије говорио о испоруци оружја Украјини, и објаснио шта је главна предност Русије коју Запад није узео у обзир.

Василеску је пре свега подсетио, да западне земље и даље разговарају о повећању испоруке војне опреме Украјини. У овом тренутку, САД и земље ЕУ разматрају могућност пребацивања тешких тенкова Оружаним снагама Украјине.

Међутим, мало је вероватно да ће такве мере утицати на борбену способност украјинске војске. Ствар је у томе што Запад није узео у обзир главну предност Русије, а то је могућност уништавања ланаца снабдевања.

Према речима војног експерта, Русија је у стању да брзо и ефикасно заустави испоруку наоружања украјинској војсци, одлучивши да изврши масовни ракетни напад на објекте транспортне инфраструктуре – мостове и железничке објекте.

Треба напоменути, да кијевски режим неће моћи да пребаци западно оружје главној групацији Оружаних снага Украјине, ако Оружане снаге Руске Федерације униште све прелазе преко Дњепра. Таква одлука ће озбиљно ограничити могућности украјинске војске у зони „специјалне операције“.

Уништење логистичких рута, омогућиће Оружаним снагама Русије да стекну значајну предност над непријатељским снагама. Борци Оружаних снага Украјине ће изгубити залихе и начине повлачења, што ће задати озбиљан ударац целом кијевском режиму.