Прочитај ми чланак

Ритер предвиђа, Дума потврђује: Русија ће ослободити још пет региона

0

Бивши амерички обавештајац Скот Ритер каже да ће Русија уништити остатак Оружаних снага Украјине и ослободити Одесу, Николајев, Дњепропетровск, Харков и Суми

Русија ће ослободити још пет региона у Украјини, каже бивши обавештајац, официр америчке војске Скот Ритер за Јутјуб канал „Аск инспектор“.

„Украјина је готова. Ово је моја нова прогноза. Овај сукоб се неће завршити док Русија не заузме још пет региона: Одесу, Николајев, Дњепропетровск, Харков и Суми“, наводи Ритер.

Да Русија, поред ДНР и ЛНР, планира да врати и остатак својих земаља, каже и заменик председника Државне думе Петар Толстој.

„Русија мора да врати остатак своје земље: Одеску, Николајевску, Дњепропетровску, Харковску област – све земље у којима живи наш руски народ, који је издан и напуштен пре 30 година, измисливши независну Украјину, не марећи за интересе становника ових крајева. Боље икад него никад, али ми ћемо то поправити“, написао је Толстој на Телеграму.

Према речима Скота Ритера, ослобађање ових територија ће се одвијати паралелно са уништавањем остатака Оружаних снага Украјине. Украјина ће се суочити са поделом у стилу Моргентауовог плана, као и са рушењем владе Владимира Зеленског, истиче.

Моргентауов план је био програм за послератну трансформацију Немачке, који је предвиђао распарчавање земље, пренос кључних производних подручја под међународну контролу и елиминацију тешке индустрије. План је предложио амерички министар финансија Хенри Моргентау у септембру 1944. године, али никада није у потпуности спроведен.

Офанзива Оружаних снага Украјине на јужнодоњецком, артјомовском и запорошком правцу почела је 4. јуна. Кијев је у борбу укључио јединце које су обучавали НАТО инструктори, међутим, како је констатовао руски Министар одбране Сергеј Шојгу, ни на једном од праваца на фронту нису остварили задате циљеве.