Прочитај ми чланак

Ритер: Морамо да схватимо, победа Русије је неизбежна, прекинимо што пре

0

АМЕРИЧКИ војни аналитичар, бивши инспектор УН за оружје у Ираку Скот Ритер, заложио се - у говору на Шилеровом институту – за обустављање западне војне подршке Кијеву.

Нагласио је да би Ватикан могао да буде подесно место где би „између победничке Русије и пораженог Запада могла да се разради нова структура европске безбедности“.

„Али у овој фази неће бити могућности за било какву интервенцију све док се рак у који се Украјина претворила, рак који је створио Запад, наоружан од Запада, мотивисан Западом, док се тај рак не изреже и заувек уклони. И само Русија то може да уради».

– Мирног решења неће бити. Сваки покушај да се Русији наметне споразумно решење могао би да има непријатне последице и да изазове још оштрији одговор Москве, рекао је аналитичар.

«Зато мислим – наставио је – да су преговори у овом тренутку најгори могући начин деловања. Најбоље чему се можемо надати је присиљавање Запада да престане да наоружава Украјину, да одустане од било какве идеје о потенцијалној победи Украјине. Приморавање Запада да прихвати потребу да ублажи штету која је већ нанета украјинском народу, признајући неизбежност руске победе. Са надoм да ће Русија стати пре потпуног уништења украјинске државе“.