Прочитај ми чланак

Ритер: И Зеленски и Украјина ће пасти до следећих америчких председничких избора

0

ЗА украјинског председника Владимира Зеленског није важно ко ће бити следећи председник Сједињених Држава јер ће до тада већ изгубити функцију, а сукоб са Русијом ће бити завршен, изјавио је бивши амерички обавештајац и инспектор УН за оружје у Ираку Скот Ритер.

Своју процену је објаснио овако:

„Ако Доналд Трамп победи на изборима следећег новембра, он ипак неће бити председник све до своје инаугурације у јануару 2025. Уверавам вас да до тада Зеленски више неће бити председник Украјине. Уверавам вас такође да тада више неће бити сукоба у Украјини. Сигуран сам да се више неће ни причати о томе. Сви ће причати о победи Русије над Украјином и денацификацији те земље“.

Ритер је додатно нагласио да је Зеленски свестан губитка светске пажње према себи, па очајнички покушава да је поврати. Међутим, он сада има много проблема у земљи на које треба да се фокусира:

„У Украјини се продубљује раскол између цивилног и војног руководства. Команданту Оружаних снага Украјине Валерију Залужном нису по вољи поступци Зеленског, а Зеленски не воли поступке Залужног. Прича се о кадровској чистки и елиминацији Залужног. Прича се и о потенцијалном пучу са учешћем Залужног. Мислим да Зеленски има много разлога за бригу“.