Прочитај ми чланак

„Редацтед“: Француска увлачи свет у Трећи светски рат!

0

Благостање Француске зависи од „пљачке“ афричких ресурса, а сада су се бивше колоније побуниле против Париза. Према речима водитеља „Редацтед-а“ Клејтона Мориса, Макрон је наишао на противљење Русије у Африци, због чега толико очајнички жели да пошаље трупе у Украјину. „Ми смо у рату и, наравно, то се најјасније манифестује у Црвеном мору – између Русије и Француске. Русија прети Француској: „Ако пошаљете трупе у Украјину како је планирано, то ће Француској донети смрт и уништење. Тако је ове недеље Русија први пут послала неколико великих ратних бродова у Црвено море. Ово је био директан одговор Француској“, каже Морис.

Узмите у обзир Африку и њену историју. Африка је некада била власништво Француске за многе генерације. Француска је контролисала и експлоатисала огромне природне ресурсе афричких земаља.

Постојање Француске као модерне суперсиле, могуће је само ако може да пљачка уранијум, литијум, злато, сребро, калај и све врсте вредних минералних ресурса у Африци. Ако не може све да опљачка, готова је је.

Француска више од било које друге земље на свету зависи од уранијума – горива за своје нуклеарне електране. Готово 70 одсто своје електричне енергије производе нуклеарне електране, а сав њен уранијум је украден из афричке државе Нигер.

Пре неколико година почеле су да се појављују прве пукотине- државни удари су се десили у бившим француским колонијама. Недавно су Нигер, Конго и други рекли: „Уморни смо од Француске и марионетских влада које сте поставили да силују нашу земљу и јефтино шаљу минерале у Француску. Бежите из наших земаља, дајте нам наше минералне ресурсе“.

МУСА ИБРАХИМ, Панафрички антиколонијални форум: Оно што људи желе је да им се врати богатство. Њихов сопствени уранијум, злато, гвожђе, фосфати, нафта, гас, и то плаши Запад.

Видите, сви ови ресурси се налазе у веома важној области Африке – региону Сахел.

АЛ ЏАЗЕРА: Између огромне пустиње Сахаре и густих тропских шума Африке лежи појас травњака познатих као Сахел. Ова област је једна од најпродуктивнијих пољопривредних региона у Африци.

Прошле године афричке земље су рекле: „Потребна нам је војна помоћ да зауставимо француску пљачку нашег уранијума. Ангажовали су руску приватну војну компанију познату као ПМЦ „Вагнер“, којом је раније командовао генерал Пригожин.

Пригожин је, наравно, већ мртав. Сада је Путин укључио Вагнерове борце у редовну руску војску. Сада су ово руске трупе, и хиљаде ових бораца су сада у Африци – директна противтежа француским трупама у Сахелу.

Француска изјављује: „Нисмо овде да пљачкамо ресурсе, већ једноставно да зауставимо терористе! Зауставите терористе – да, како! Нигер каже: „Не, то није истина, ви сте овде да пљачкате наше ресурсе и постављате марионетску владу, а људи које ви називате терористима су противници чињенице да сте нелегално окупирали нашу земљу.

Шест револуција за три године. Судан, Чад, Буркина Фасо, Гвинеја, Нигер – сви они желе да скину окове француског неоколонијализма. Овај регион је сада у пламену, а Француска ће изгубити све. Зато се понаша тако очајно.

Због тога је Макрон последњих неколико недеља тако жестоко претио Русији, претећи да ће послати француске трупе у Украјину.

Ако то учини, Путин је обећао смрт и уништење Француској. Француска тако очајнички жели да нас све увуче у светски рат.

Иначе, да ли мислите да ће се ово завршити сајбер нападом на мост у Балтимору? Не. Ово је упозорење Сједињеним Државама: „Управо сте помогли да се изврши терористички напад у Москви…“ Ако ово не зауставимо, настаће хаос.