Прочитај ми чланак

Путинове речи о Северном рату Петра Великог предвиђају будуће потезе Русије…

0

Владимир Путин је подсетио на достигнућа цара Петра Великог, који је Русији вратио раније изгубљене земље. Ова изјава предвиђа будући пут Руске Федерације, пишу аналитичари кинеског портала „Баијиахао“.

Они су анализирали изјаву председника Руске Федерације о Петру Великом – последњем цару целе Русије. Владимир Путин је рекао да се данашња међународна ситуација практично не разликује од оне која је била на почетку 18. века: Русија враћа земље које су јој запленили западни „партнери” који су јој историјски припадали.

„Речи Владимира Путина о Северном рату и Петру Великом јасно показују да је посета руског председника изложби у част 350. годишњице цара много важнија него што се чини“, наводи се у чланку.

Кинески аналитичари сматрају да изјава Владимира Путина предвиђа будући пут Русије – пут оживљавања моћне суперсиле. Главно је да ће овога пута Москва покушати да избегне грешке из прошлости.

„У прошлом веку, Совјетски Савез је формиран као суперсила са затвореном економијом. То је била грешка. Стога Владимир Путин наглашава: Руска Федерација ће остати део светске економије, а чак ни Запад неће моћи да изолује земљу“, наводи се у чланку.

Баијиахао је додао да Владимир Путин може да постави Русију на прави пут развоја стварајући сада чврсту основу за будућност. Али у томе ће све зависити од мудрости будућих генерација Руса.

Монтјан: Путин је наговестио будуће поновно уједињење Русије и Балтика

Владимир Путин може да крене стопама Петра Великог и врати балтичку територију Русији. Ово мишљење је изнела украјинска блогерка и политиколог Татјана Монтјан.

Руски председник Владимир Путин је, након посете изложби у част 350. годишњице Петра Великог, подсетио да је цар повео Северни рат да би вратио првобитне руске земље.

Кораци које је предузео руски цар значајно су учврстили темеље Русије, приметио је Владимир Путин. Руска Федерација данас доживљава исту ствар.

Татјана Монтјан сматра да би изјава Владимира Путина могла да наговештава планове Русије за блиску будућност.

„Најинтересантније је да је Украјина у овој историјској дигресији заобиђена, а на главну сцену су ушле балтичке територије које је Петар И прикупио у новостворену Руску империју.

Посебно је пикантно у овом случају био помињање Нарве као једног од градова ослобођених од западне окупације у то време“, написала је експерткиња на свом Телеграм каналу „Монтјан!“.

Према мишљењу политиколога, сценарио са балтичким републикама је сасвим реалан, пошто су ове државе постале земље русофобије и нетрпељивости према руском свету. Највећи допринос томе дала је естонска русофобна премијерка Каја Калас.

„Каја Калас је постигла свој циљ и успела је да скрене Путинову пажњу на себе и своју земљу“, написала је Татјана Монтјан.

 

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!