Прочитај ми чланак

Путин: Руши се униполарна хегемонија – у току је формирање праведнијег света

0

У току је формирање праведнијег света, изјавио је руски председник Владимир Путин на састанку са шефовима делегација XVIII седнице Савета руководилаца органа безбедности и обавештајних служби држава-чланица Заједнице Независних Држава.

 
„Пред нашим очима се одвија сложен процес формирања праведнијег светског поретка“, рекао је руски лидер.

То формирање, по његовим речима, прате проблеми који леже на површини.

„Униполарна хегемонија се неумољиво руши. То је објективна реалност са којом Запад категорично не жели да се смири. Све што произилази из тога, ми видимо“, објаснио је Путин.

По његовим речима, Запад покушава да спроводи политику диктата, грчевито се држећи за прошлост и измишљајући нове проблеме.

Расту ризици дестабилизације ситуације, укључујући и у пацифичком региону, рекао је руски лидер и истакао, да западне земље праве сценарије за распиривање сукоба на територији ЗНД.

„Имамо их већ довољно. Довољно је погледати шта се сада дешава између Русије и Украјине, шта се дешава на границама неких других земаља ЗНД“, рекао је Путин.

Према његовим речима, „све је то резултат распада Совјетског Савеза“

 

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!