Прочитај ми чланак

Путин: Нећемо дозволити да Запад подели и ослаби Русију преко украјинског народа

0

Руски председник честитао грађанима Нову годину

Председник Владимир Путин упутио је новогодишњу честитку Русима, али не са позадином Кремља, већ војницима, од којих су многи на униформама имали државна признања, преноси ТАСС.

Фото: Јутјуб/принтскрин

„Завршава се 2022. година. Била је то година тешких, неопходних одлука, најважнијих корака ка стицању пуног суверенитета Русије и моћне консолидације нашег друштва“, рекао је Путин.

Према његовим речима, „то је била година која је много тога ставила на своје место, јасно одвојила храброст и херојство од издаје и кукавичлука, показала да нема веће силе од љубави према породици и пријатељима, оданости пријатељима и друговима, оданости своје Отаџбине“.

„Заједно градимо и стварамо. Главна ствар је судбина Русије. Одбрана отаџбине је наша света дужност према нашим прецима и потомцима“, поручио је Путин.

Он је прошлу годину назвао годином кључних догађаја који постављају темеље за будућност и независност.

Руси никада неће дозволити раскол Руске Федерације

Путин је нагласио да је Запад лагао о миру, као и да цинично користи Украјину и њен народ за цепање Русије.

„Запад је лагао о миру, али се спремао на агресију, а данас то признаје отворено, више се не стиди. Цинично користе Украјину и њен народ да ослабе и цепају Русију. Никада никоме нисмо дозволили и нећемо дозволити да то уради“, нагласио је руски лидер.