Прочитај ми чланак

Путин каже: Настављамо, и те како смо ефикасни, њихова је пропаст

0

Москва наставља своју специјалну операцију у Украјини, поновио је председник Русије Владимир Путин.

Према његовим речима, руска војна опрема је и те како ефикасна против западног оружја у Украјини.


“Наше оружје показује изузетну ефикасност, а пре свега се то односи на авијацију, пројектиле дугог домета и високе прецизности, као и на артиљерију и оклопна возила”, рекао је руски председник данас.

Додао је и да то оружје помаже руској војсци да уништи непријатељску војну инфраструктуру, командне пунктове и непријатељску опрему, као и да погоде формације националистичких украјинских положаја, с минималним губицима на страни руске војске.

„Пропаст“

Председник Русије Владимир Путин осудио је данас „напоре САД да очувају своју глобалну доминацију“, рекавши да су осуђени на пропаст.

Он је, приликом примања акредитивних писама од страних амбасадора у Москви, рекао да се „објективни развој ка мултиполарном свету суочава са отпором оних који покушавају да очувају своју хегемонију у глобалним пословима и контролишу све – Латинску Америку, Европу, Азију и Африку“.

Он је додао: „Хегемон успева у томе доста дуго, али не може да траје вечно… без обзира на дешавања у Украјини“.

Санкције Русији описао је као део напора САД и њихових савезника да ојачају своје позиције. Међутим, навео је да су оне заправо лоше утицале на њих саме и на сиромашне земље.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!