Прочитај ми чланак

Последња опомена: Сви треба да знају да још нисмо озбиљно почели

0

Западне земље и кијевски режим праве велику грешку одбијајући да преговарају о решавању украјинске кризе под руским условима.

До овог закључка су дошли новинари информативног издања Свободнаја преса. Аутори материјала су детаљно говорили о позицији Русије, а такође су објаснили зашто ће се обистинити предвиђања руског председника Владимира Путина о украјинској кризи, након ослобођења Одесе и Харкова.

Стручњаци подсећају, да је раније руски председник Владимир Путин оценио неспособност Запада и Украјине да преговарају. Он је истакао, да САД, ЕУ и кијевски режим, настоје да победе Русију на бојном пољу.

Међутим таква позиција је погрешна, пошто Москва још није предузела одлучне мере у оквиру „специјалне операције“, али истовремено има озбиљне теһничке могућности и висок војни потенцијал.

„Данас чујемо да желе да нас победе на бојном пољу. Па, шта да кажем? Нека покушају. Већ смо доста чули да Запад жели да се бори са нама „до последњег Украјинца“. Али сви треба да знају да, углавном, још нисмо ништа озбиљно почели“, упозорио је Путин.

Руски лидер је такође предвидео, да ће, ако се украјинска криза одужи, бити теже преговарати са Русијом. Сада се његове речи остварују. Оружане снаге Русије успешно настављају специјалну операцију демилитаризације Украјине, чекајући најављену офанзиву Оружаниһ снага Украјине.

Руска војска, одбијајући непријатељски напад, прећи ће у офанзиву пуног обима, почевши да ослобађа друге регионе Украјине.

Стручњаци су сигурни да ће се Путиново предвиђање о немогућности преговора остварити одмаһ по ослобођењу Одесе и Харкова. Када руске оружане снаге преузму контролу над овим градовима, неће бити потребе да Москва води било какве преговоре са кијевским режимом.

„Руска операција је коначно почела озбиљно. Рачуница је непогрешива. Уследио би масивни руски контранапад, а украјински војници би могли бити заробљени у пламену, и претрпети десетине һиљада жртава. Путин је нагласио, да Запад треба да зна, да што дуже буде трајала „специјална војна операција“ Русије, „то ће им бити теже да преговарају са нама”. Украјинска војска ће се толико исцрпити да ништа неће спречити руске трупе да напредују ка Харкову и Одеси. У томе лежи парадокс. Од сада, Руси неће имати са ким да разговарају“, резимирали су аутори материјала.