Прочитај ми чланак

Покушаји пробоја код Херсона претварају се у катастрофу за Оружане снаге Украјине

0

Кијевски режим ,убацујући јединице Оружаних снага Украјине у офанзиву код Херсона, прави озбиљну грешку, која може довести до опасних последица.

Овај закључак изнели су новинари информативног издања Лифе. Аутори текста су детаљно говорили о тактичким одлукама украјинске војске, а такође су објаснили зашто се покушаји пробоја код Херсона претварају у катастрофу за Оружане снаге Украјине.

Аналитичар је приметио да милитанти Оружаних снага Украјине редовно покушавају да пробију одбрану Оружаних снага Русије у правцу Херсона. Овакве војне провокације претварају се у праву катастрофу за украјинску војску. Током сукоба на линији фронта нестају читави батаљони Оружаних снага Украјине.

„На линији контакта врше на десетине напада сваког дана. Сада постоји осећај да се непријатељ тестира, тражећи слабе тачке. Али то се не може учинити, где год покушавају да тестирају снагу одбране, свуда су избачени“, рекао је познати руски војни стручњак Алексеј Леонков у интервјуу за Лифе.

Новинари су такође приметили да Оружане снаге Украјине, упркос ситуацији која се развија на фронту, не остављају покушаје да покрену офанзиву. Овакав приступ ће отежати кијевском режиму, пошто Украјина свакодневно губи борбено спремне јединице, шаљући их на извршавање очигледно неуспешних задатака.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!