Прочитај ми чланак

ПОЧИЊЕ: Нови документи открили – Фаучи финансирао истраживања короне у Вухану!

0

Нови документи које је објавио Пројецт Веритас тврде да је главни медицински саветник Бијеле куће др Енрони Фаучи (Anthony Fauci) директно финансирао контроверзна истраживања о коронавирусима шишмиша у Кини. Фаучи је то раније демантовао.

Фаучи је сведочио под заклетвом да Натионал National Institutes of Health није финансирао истраживања шишмиша заражених коронавирусом у Вухану ( Wухан Институт за вирологију) у Кини. Фаучијево сведочење доведено је у питање када је откривено да је НИХ исплатио бесповратна средства приватној истраживачкој фирми, EcoHealth Alliance, за спровођење овог истраживања, а истраживачки радови открили су да научници с института Вухан доиста проучавају могућност заразе овим вирусом.

Ови академски радови не доказују уверљиво да је Kовид-19 настао у лабораторији, али документи које је у понедељак објавио Project Veritas, конзервативни истраживачки медиј, очито показују да је америчка војска знала за ова истраживања али је одустала од финансирања због инхерентне опасности.

Према документима, EcoHealth Alliance се 2018. обратио Агенцији за напредне одбрамбене истраживачке пројекте (ДАРПА) тражећи 14 милиона долара за програм који је назван ‘ Пројект Дефусе ‘. Програм је настојао узорковати коронавирусе шишмиша из пећина у Yunnanu у Кини, модифицирати их да лакше заразе људе, а затим поновно пустити те модифициране патогене у облику аеросола натраг у популацију шишмиша ради вакцинисања животиња.

ДАРПА, крило Пентагона које финансира научне и технолошке пројекте с потенцијалном војном применом, одбацило је предлог, према документу који је наводно из агенције. У писму о одбијању наведено је да EcoHealth Alliance „није проценио потенцијалне ризике истраживања Gain of Function (GoF)“ или „етичка, правна и друштвена питања“ која га окружују.

ДАРПА је 2018. тражила истраживање нових вируса из целог свијета, према другом документу који је Veritas објавио у понедељак. Агенција је у њему позвала научнике да поднесу предлоге који укључују вакцинисање животиња пре него што се патогени које они носе могу прилагодити и заразити људе.

У писму које је прошлог августа наводно написао официр маринаца Joseph Murphy члан ДАРПА-е, главном инспектору Пентагона тврди да је пројект EcoHealth Alliancea на крају финансиран од стране Фаучијевог НИХ-а и Националног института за алергије и заразне болести, а спроведен је у Вухану.

Мурпхy је, на основу докумената ДАРПА-е и властите обавештајне анализе, описао Kовид-19 као “рекомбинантну вакцину за шишмиш створену у Америци ” које је створио “програм EcoHealth Alliancea на Институту за вирусологију у Вухану”. Мајор маринаца даље тврди да су учинковити третмани за Kовид-19 потиснути у корист „неучинковитих“ вакцина.

Документи су наводно пронађени као „строго поверљи“ у Бироу за биолошке технологије ДАРПА-е. Мурпхy у свом писму сугерише да то указује на „заташкавање“ јер неко у ДАРПА-и није желео да се датотеке пронађу.

„Ко је у ДАРПА-и донео одлуку да се покопа изворни извештај?“ упитао је извршни директор Project Veritasa James O’Keefe. “Могли су подићи црвене заставе Пентагону, Белој кући или Конгресу, што би можда спречило целу ову пандемију која је довела до смрти 5,4 милиона људи на свету.”