Прочитај ми чланак

Почиње финални обрачун: Русија почела ударе на центре одлучивања у Украјини

0

Руска војска је напала центре у Украјини у којима су се припремали терористички напади, наводи руско Министарство одбране у извештају о напретку „специјалне војне операције“.

„Оружане снаге Руске Федерације извеле су групне ударе, коришћењем далекометног високопрецизног ваздушног оружја, на централне тачке одлучивања где су, под руководством стручњака западних обавештајних агенција, планирани терористички акти на територији Русије“, саопштило је министарство, истичући да су сви циљеви погођени.

Поред тога, током протеклог дана, у правцу Купјанска, артиљерија Западне групе снага напала је јединице Оружаних снага Украјине у рејону Тимковке и Новоселовског. Код Синковке су успели да зауставе деловање украјинске диверзантско-извиђачке групе. Непријатељ је изгубио до 40 војника, три возила и самоходну артиљеријску јединицу Гвоздика.

На Краснолиманском правцу, авијација и артиљерија групе трупа „Центар“ погодила је положаје Оружаних снага Украјине у областима Червонаја Диброва, Кузмино и Јамполовка. Било је могуће уништити више од 85 војних лица, два борбена оклопна возила, два камионета, хаубицу Д-20, као и постројење Гвоздика.

На правцу Доњецка ваздушним ударима, активним дејствима јединица и артиљеријском ватром Јужне групе снага уништено је до 145 украјинских војника, два борбена оклопна возила, три возила и хаубица Д-30.

На јужно-доњецком и запорошком правцу авијација и артиљерија групе трупа Восток поразили су јединице Оружаниһ снага Украјине у областима Велике Новоселке и Времивке.

У рејону Владимировка ликвидирана украјинска диверзантско-извиђачка група. Овде је током дана уништено више од 140 украјинских војника, као и четири аутомобила.

У правцу Херсона, губици непријатеља од ватрене штете износили су до 30 војника, пет возила, самоходну артиљеријску јединицу „Акација“, као и хаубице Д-30 и Мста-Б.