Прочитај ми чланак

Почео је лов на невакцинисане у Аустрији! Полиција патролира продавницама…

0

Након што је влада ставила невакцинисане људе под закључавање, видео снимак из Аустрије приказује полицију како патролира продавницама и аутопутевима и проверава статус вакцинације људи.

У потезу који је потврђен током викенда, власти су сада наметнуле блокаду која погађа само оне који нису вакцинисани, што значи да могу да напусте своје домове само из „битних разлога” као што је куповина хране.

Ове мере, које су прве такве врсте у свету, утичу на отприлике 35 одсто Аустријанаца који нису примили обе дозе вакцине.

Нова правила су уведена као резултат наглог пораста броја случајева KОВИД-а и пораста броја пацијената на интензивној нези (јер вакцина тако добро функционише).

На снимцима из Аустрије види се униформисана полиција која патролира тржним центрима и проверава статус вакцинације људи у државној бази података.

Други снимак показује како полицајац зауставља возило на аутопуту да би проверио статус вакцинације.

Они који су ухваћени напољу без доказа о вакцинацији суочавају се са казнама до 1.500 евра.

Прошле недеље, аустријски канцелар Александар Шаленберг рекао је да су ограничења осмишљена тако да невакцинисани „пате“ као што су то сви други чинили током ранијих закључавања.

Да ли ће се ове драконске патроле наставити, остаје да се види.

Након што је Француска увела систем Цовид пасоша, видео снимци показују како полицајци патролирају кафићима и баровима и проверавају медицинске папире, иако се чинило да су ове патроле осмишљене да више застраше него да постану рутинске, јер су углавном престале одмах након тога.

Многи невакцинисани запослени шаљу се кући у Аустрији јер нема довољно капацитета за тестирање да би добили негативан резултат.

Влада такође мора да надокнади предузећима која губе до 35 одсто прихода од невакцинисаних купаца којима није дозвољено да уђу у њихове просторије.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!