Прочитај ми чланак

ПЕТРУШЕВ: У Украјини од 2014. ради тајна мрежа за продају деце

0

Кијевски режим гура своју војску у сигурну смрт, казао је секретар Савета безбедности Русије, назвавши украјинску контраофанзиву бесмисленом.

У Украјини од 2014. године ради тајна мрежа за продају деце у иностранство, у коју су укључени и директори великих клиника, изјавио је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев.

„Украјински медији објавили су информације о разоткривању криминалне групе у Украјини која се бавила трговином децом. Међу осумњиченима су и шефови великих клиника. Криминална мрежа, према доступним информацијама, функционише од 2014. године“, навео је.

Како је указао, децу из Кијева и Харкова тајно су превозили преко границе, док је украјинско тужилаштво већ идентификовало осам случајева у којима су продавали децу, а још 40 случајева се проверава.

Украјинска контраофанзива бесмислена

Кијевски режим „гура своју војску у сигурну смрт“, истакао је Патрушев, назвавши украјинску контраофанзиву бесмисленом.

„Огромне суме завршавају у џеповима кијевског режима, који, да би удовољио Американцима, на било који начин истребљује народ Украјине. Без обзира на велике људске губитке, наставља бесмислену контраофанзиву, бацајући Украјинце у сигурну смрт“, нагласио је.

Како је нагласио, несумњива победа Русије у Специјалној војној операцији допринеће успостављању равноправног дијалога међу земљама.

„Оружане снаге Руске Федерације данас херојски решавају задатке у борби против неонацизма који је дигао главу. Без сумње, циљеви Специјалне војне операције које је поставио руски председник биће постигнути. Победа Русије против неонацизма допринеће изградњи међународних односа на принципима међусобног поштовања и равноправног дијалога“, поручио је Патрушев.

Према његовим речима, тренутно су Англосаксонци, НАТО и њихови послушници покренули хибридни рат против Русије како би нарушили њен суверенитет и територијални интегритет, користећи ситуацију у Украјини као једно од главних средстава војног и економског исцрпљивања Москве и смањења њеног утицаја у свету.

Балтичке русофобичне методе једнаке Хитлеровим

Патрушев је додао да балтичке земље, на челу са Англосаксонцима, прогоне све што је руско, користећи методе Хитлерове Немачке.

„Под диктатом Англосаксонаца, русофобија се шири и у другим европским земљама, пре свега у балтичким државама, где се прогања све руско. Руше се споменици и спаљују књиге, слично ономе што се дешавало у нацистичкој Немачкој“, прецизирао је.

Такође је навео да је руководство Летоније наредило да се униште све књиге на руском језику у библиотекама бивших руских школа.

„Штавише, руски сународници који не положе испит из језика суочавају се са принудном депортацијом из земље“, указао је.