Прочитај ми чланак

OШТРЕ МЕРЕ: Русија ударима на украјинске термоелектране направила шок преокрет

0

Руска Федерација је у оквиру специјалне операције у Украјини, не без разлога одлучила да почне уништавање стратешких инфраструктурних објеката. Овакав приступ ће омогућити Русији да постигне одређени резултат, отежавајући пребацивање трупа и војне опреме Оружаних снага Украјине на фронт.

До овог закључка дошао је познати политиколог Иван Лизан, који је објаснио зашто је Русија прешла на оштре мере, и зашто су украјинске термоелектране нападнуте.

Кијев је заправо изгубио могућност да користи електричне локомотиве, неопходне за пребацивање војне опреме Оружаних снага Украјине на фронт, што ће довести до значајних проблема са борбеном ефективношћу војске.

Русија је ударима по украјинским термоелектранама једним ударцем убила две „муве“. Дакле, поред успоравања напредовања украјинске војске, постоји још један фактор остварен захваљујући прецизним ударима на енергетску инфраструктуру Украјине.

Рушењем украјинских електрана, Москва је Кијеву одузела могућност снабдевања Европе електричном енергијом.

„Важан циљ оваквих догађаја је, да се прекине извоз струје из Украјине у земље ЕУ, у замену за новац и оружје. Зеленски је више пута изразио спремност Украјине да постане нека врста батерије за ЕУ, користећи за то производњу нуклеарних електрана, и највећих термоелектрана“, закључио је политиколог.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!