Прочитај ми чланак

ОПОМЕНА за Ненси Пелоси? Нападач им упао у луксузну вилу и чекићем претукао мужа

0

Пол Пелоси, супруг председнице Представничког дома САД Ненси Пелоси, нападнут је ноћас у 2.27 у њиховој луксузној и врхунски обезбеђеној вили у Сан Франциску, извештавају амерички медији, а саопштила је и канцеларија владајуће Демократске странке.

Пелоси је била у Вашингтону када је осумњичени ушао кроз клизна стаклена врата на задњем делу куће на ИМАЊУ ВРЕДНОМ 6 МИЛИОНА ДОЛАРА У ЕКСКЛУЗИВНОМ КВАРТУ СА ДРЖАВНИМ ОБЕЗБЕЂЕЊЕМ, а нападач је, како преносе медији, желео да повреди Ненси.

Пелоси је у нападу задобио озбиљне повреде главе и тела од тупе силе (чекића) и тренутно се налази на лечењу у Општој болници у Сан Франциску због модрица, јаког отока и других повреда.

Пол Пелоси је повређен и у болници, али се очекује да ће се потпуно опоравити, преноси Си-Ен-Ен

Дру Хамил, портпарол Ненси Пелоси, рекао је да је нападач у притвору и да се истражује мотив.

Као председница Представничког дома, Ненси Пелоси има стално запослено обезбеђење из буџета на свом имању, мада њен муж нема федералну заштиту (али има власништво у фабрици чипова на Тајвану, коју је Ненси владиним авионом посетила пре неколико месеци и том приликом рекла да естаблишмент САД подржава независност Тајвана иако САД никад није признала независни Тајван).

Иначе, дом ових милијардера буџеташа блиских Џорџу Сорошу, честа је мета протеста обесправљених Американаца, па су јој у јануару 2021. испред врата  гараже (са уличне стране) оставили свињску главу са поруком исписаном црвеном бојом да 2.000 долара за помоћ народу опљачканом током КОВИД диктатуре нису довољно да преживе уз све дажбине држави.