Прочитај ми чланак

Око 500 турских специјалаца почело да пристиже у касарну “Султан Мурат“ на Косову

0

Око 500 турских припадника механизоване пешадијске бригаде НАТО-а почела су да пристижу на Косову, саопштено је данас из Алијансе.

Наводи се да ће они у почетку бити стационирани у касарни „Султан Мурат“, и да ће на Косову бити стационирани докле год буде потребно.

 

Прошле седмице најављено да ће Турска, на захтев НАТО, у наредна два дана послати специјалце на КиМ, који ће бити стационирани у касарни у Призрену.

„Након дешавања на Косову, батаљон командоса 65. механизоване пешадијске бригаде се распоређује на Косово“, навело је турско министарство на Твитеру.

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг је након разговора са турским председником Реџепом Тајипом Ердоганом захвалио је Турској на слању појачања на КиМ.

“Турска је важан и веома цењен савезник, који даје кључни допринос НАТО-у. То укључује трупе за нашу мировну мисију на Косову, што је још важније сада, када су тензије велике“, рекао је Ердоган.

У складу са мандатом према Резолуцији 1244 Савета безбедности Уједињених нација, на КиМ се налази мисија КФОР-а која се тренутно састоји од преко 4.200 војника из 27 земаља чланица НАТО.