Прочитај ми чланак

Немачка: Ухапшено 8 миграната због сексуалног напада на 13-годишњу девојчицу…

0

Након што је 13-годишња Немица била сексуално злостављана, полиција је ухапсила 1 Ирачанина, 3 Турчина и 4 Сиријца

Осам страних држављана ухапшено је због опкољавања и сексуалног напада на 13-годишњу девојчицу у базену у Келну у Немачкој, а девојчица је успела да се ослободи и одмах обавести полицију у недељу.

Према наводима полиције, постоји осам осумњичених у доби од 16 до 26 година за које се наводи да су опколили девојку у купатилу на базену. Узнемиравали су је и миловали, наводи се у полицијском извештају објављеном у понедељак.

Наводи се да је главни осумњичени, 16-годишњи Ирачанин, посегнуо у доњи део бикинија девојчице. Она се ослободила нападача и отишла да обавести спасиоца, који је потом позвао полицију. Они су стигли у седам патролних аутомобила и открили осумњичене на излазу из базена, јавила је немачка телевизија ЗДФ .

Тројица осталих осумњичених имају турско држављанство, а четворица сиријско држављанство. Истрага је и даље у раној фази и нејасно је докле је сексуални напад отишао, али 16-годишњи Ирачанин је већ оптужен за сексуални напад.

„Сва испитивања су још у току. Наравно, за то је потребно време“, рекао је портпарол полиције. Осумњичени су већ пуштени након обраде идентификације.

Како је саопштила полиција, постоји и један сведок који је видео инцидент и дао информације о њему.

Портпарол базена, КелнБадер, потврдио је да је дошло до сексуалног напада на имању, али није желео да пружи додатне детаље осим да је рекао: „Жртва је разговарала са нашим запосленим који је реаговао мирно.

Полиција тренутно трага за још сведока. Ово није први сексуални напад на младу тинејџерку овог лета на базену. У јуну су мигранти сексуално напали седам жена на једном базену у Штутгарту, а једна од жртава је имала само 12 година.

Странка Алтернатива за Немачку (АфД) објавила је саопштење о наводном сексуалном нападу, пишући: „Гнусан злочин без речи догодио се у недељу у отвореном базену у Агрипабаду у Келну: 13-годишња девојчица је малтретирана, окружена, а затим сексуално злостављана од стране групе од осам страних мушкараца (16 до 26).

Странка се такође позива на масовне сексуалне нападе који су такође виђени у Келну 2016.

„И опет, реакције етаблираних партија су предвидиве: ништа осим неподношљивих фраза, умиривања, ћутања и банализације — уместо да коначно депортујемо људе и штитимо нашу децу и жене! Посебно у граду Келну, сексуално злостављање буди ужасне успомене: у новогодишњој ноћи 2015. било је на стотине сексуалних напада миграната у области Келнске катедрале и главне железничке станице. Идеолози масовних миграција у Келну очигледно нису ништа научили. Невероватан обим потискивања стварности и ругања жртвама кулминирао је изјавом још увек актуелне градоначелнице Келна, Хенријете Рекер, да жене треба да се држе „далеко једне руке“. Али ова беспомоћна 13-годишња девојчица у базену није имала шансе да стигне на удаљености до једне руке.

Године 2016., град у близини Келна забранио је свим мушкарцима мигрантима одлазак на јавни базен због поновљених случајева сексуалног узнемиравања и једног кривичног случаја. Забрана је уведена како би се тражиоци азила убедили да „промене своје понашање“, наводе градске власти. Полицијски извештај који је процурио 2016. године такође је показао да постоји забрињавајући пораст сексуалних напада миграната на базенима у немачком граду Диселдорфу.

Немачки јавни базени су некада били мирна места погодна за породице и децу свих узраста

Прошле године, три 12-годишње девојчице сексуално је напала у јавном базену Кауфбеурен у Баварској од стране групе од шест старијих тинејџера за које је описано да имају тамну кожу и да говоре сломљени немачки. Полиција и даље трага за осумњиченима.

У интерном извештају се наводи: „(Ми) можемо потврдити пораст сексуалних злочина у овим установама. Посебно силовање и сексуално злостављање деце у купалиштима дали су нам озбиљан разлог за забринутост. Починиоци су, углавном, имигранти.”

У 2017. години, два тражиоца азила, укључујући Сиријца бившег припадника ИСИС-а, ухапшена су због сексуалног напада на две девојчице од 12 и 14 година.

Прошле године у Берлину је дошло до бројних масовних туча у којима су учествовали мушкарци мигранти , укључујући и ону која је снимљена на филму и која је на крају постала вирална.