Прочитај ми чланак

Наставак украјинског сукоба: Русија наглашава већу територију

0

Важност односа Јерменије и Русије је тешко преценити, јер је та земља близак партнер Москве, поручио је портпарол Кремља Дмитриј Песков

Улазак Донбаса и Новоросије у састав Руске Федерације морају сви узети у обзир приликом решавања украјинског сукоба, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков, коментаришући речи генералног секретара УН Антонија Гутереша о окончању украјинског сукоба уз очување територијалног интегритета Украјине.

„Геополитичке реалности у Украјини су сада потпуно другачије. Руска Федерација постала је већа, има четири нова региона и то се мора узети у обзир“, казао је Песков.

Раније је званични представник генералног секретара УН Стефан Дижарик прокоментарисао информације да ће бивши амерички председник Доналд Трамп, ако буде поново изабран, тражити територијалне уступке Кијева за окончање сукоба.

Дижарик је рекао да Гутереш жели да види крај сукоба „на основу релевантних резолуција УН и уз поштовање територијалног интегритета Украјине“.

Јерменија је савезник Русије

Говорећи о односима између Москве и Јеревана, Песков је рекао да је важност односа Јерменије и Русије тешко преценити, јер је та земља близак партнер Москве.
Јерменија је наш близак партнер. Она је наш савезник, земља са којом нас спајају многи интеграциони формати, као што су ЗНД, ЕАЕУ и други, као и историјски билатерални односи, хуманитарни односи, чији је значај тешко преценти“, оценио је портпарол Кремља.

Он је напоменуо да је дијалог Русије и Јерменије у току на радном нивоу и изразио наду да ће сва тешка питања у односима, која су се појавила у последње време, бити решена.