Прочитај ми чланак

Напад дроновима на Москву? Неколико летелица оборено, више њих удариле у зграде

0

Према речима представника хитних служби, дронови су ударили у две стамбене зграде у Москви

Становници предграђа Москве су јутрос могли да чују звуке експлозија јер је радио систем противваздушне одбране, написао је гувернер Московске области Андреј Воробјов на Телеграму.

Руски систем ПВО је, према његовим речима оборио неколико дронова.

Воробјов је замолио становнике да остану мирни и додао да све хитне службе раде.

Према речима представника хитних служби, дронови су ударили у две стамбене зграде у Москви, једну у Профсајузној улици, другу у Атласовој у Новој Москви, повређених нема, преносе „РИА Новости“.

„Дрон је ударио у горње спратове стамбене зграде у улици Профсајузна 98. Уништена је фасада и прозори на згради. Жртва није било“, рекао је саговорник агенције.

Исти инцидент догодио се у стамбеној згради од 24 спрата у Атласовој улици у Новомосковском управном округу, где је такође уништена фасада, и није било жртава, прецизирао је он.

Према информацијама агенције, трећи дрон је ударио на зграду на Лењинградском проспекту у Москви, тамо се тренутно налезе специјалне службе, станари околних зграда су изашли на улицу.

Звук који је јутрос пробудио Московљане је, како пишу „РИА Новости“ налик на експлозију, сличан звуку грмљавине.

Градоначелник Москве Сергеј Сабјанин позвао је људе да верују само званичним изворима и да не шире непроверене информације. У нападу беспилотних летелица, додао је, није било теже повређених.

„Према информацијама медицинских служби, у овом тренутку нико од станара оштећених станова није теже повређен. Две особе су затражиле медицинску помоћ. Хоспитализација никоме није била потребна, неопходна помоћ им је указана на лицу места. Специјалне службе и неколико екипа хитне помоћи настављају са радом на месту инцидената“, написао је градоначелник на Телеграму.

Све хитне службе су на месту инцидената, из неколико зграда су евакуисани станари, нагласио је.

„Из безбедносних разлога, током рада служби хитне помоћи, евакуисани су станари неколико улаза у две зграде које су погођене дроновима. Чим специјалне службе заврше са радом, станари ће моћи да се врате у своје станове“, написао је Сабјанин на Телеграму.

Потврдио је да је руски систем ПВО оборио неколико дронова у предграђу и позвао становнике да остану мирни.

Хитне службе су на терену, истражују околности напада, неколико улица је затворено.