Прочитај ми чланак

Москва нешто спрема: Повећава се број припадника Оружаних снага Русије

0

Министарство одбране наглашава да се не планира значајно повећање позива грађанима у сталну војну службу, као и да мобилизација није предвиђена

Председник Русије Владимир Путин издао је наредбу да се повећа број војног особља у оквиру Оружаних снага Русије. Овај број биће повећан за још 170.000 нових особа, саопштио је Кремљ.

Документ наредбе, који ступа на снагу данас, предвиђа да би у Оружаним снагама Русије требало да буде укупно 2 209 130 особа, од којих би њих 1 320 000 били искључиво војници.

Ипак, повећање броја војника неће бити извршено уз помоћ мобилизације, већ на основу оних грађана Русије који имају жељу да служе и одлуче се да добровољно потпишу уговор са Министарством одбране.

Министарство наглашава да се не планира значајно повећање позива грађанима у сталну војну службу, као и да мобилизација није предвиђена.

ТАСС преноси да потреба за повећањем броја војника проистиче из чињенице да постоји све више претњи по државу, а све оне повезане су са Специјалном војном операцијом и ширењем НАТО-а у близини граница Русије.

„То је одговор на агресивно деловање НАТО блока“, објашњава МО Русије.