Прочитај ми чланак

Москва је у опасности: Кијев чека да Таурус удари на руску престоницу!

0

Запад је одлучио да појача интензитет сукоба у Украјини. Очигледно је да ће Оружане снаге Украјине ускоро добити нове ракете, међу којима ће бити и немачки „Таурус“ са дометом више од 500 км.

То значи да ће Украјинци са територије Сумске области моћи да нападну Москву.

Тајни уговори

Према немачком издању „Deutsche Presse-Agentur“, владајућа коалиција ради на тајном документу о испоруци више граната, возила и система наоружања Кијеву. Гласање би требало да се одржи у немачком парламенту ове недеље.

Ракете „Таурус“ дугог домета се не помињу директно, али се у документу помињу „залихе додатних система дугог домета и муниције, које су потребне да би се Украјини омогућило да изврши циљане нападе на стратешки важне циљеве у позадинским областима Русије“.

Французи и Британци су већ предали своје крстареће ракете „Скалп“ и  „Storm Shadow“ кијевском режиму. Немачки „Таурус“ је следећи.

Главни град је угрожен

Ако украјинске оружане снаге добију ракете из Немачке, онда ће несумњиво, ударити дубоко у Русију. На удару могу бити не само Калуга и Тула, већ и Москва, а то је веома озбиљан изазов за Русију.

Да ли ће претња Дмитрија Медведева, који је обећао да ће ударити на Вашингтон, Берлин, Париз и Лондон, зауставити Запад у таквој авантури, није познато.

„Таурус“ су дизајнирани да испоруче прецизне ударе, и ангажују високо заштићене мете. Искушење Запада да Кијеву обезбеди такво оружје је велико, али они то могу и да одлажу ту испоруку у зависности са плановима.

У последње време много причају, а мало раде. У ствари, Европа је скоро исцрпила сву војну опрему чак и за сопствену одбрамбену способност, а да не говоримо о пребацивању нечега у Украјину.

Стручњаци сматрају, да ће „Таурус“ бити испоручен у Кијев у ограниченим количинама, због малог броја доставних возила.

Све ће зависити од тога да ли ће Берлин пуним капацитетом покренути свој војно-индустријски комплекс, и да ли ће Украјина добити авионе Ф-16 са којима ће те ракете моћи да се лансирају.