Прочитај ми чланак

Медведев о судбини Максима Кузминова: За пса – псећа смрт

0

Шпанска полиција је потврдила смрт Кузминова који је прошле године украо руски транспортни војни хеликоптер Ми-8 и њиме одлетео, односно пребегао у Украјину

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев прокоментарисао је судбину Максима Кузминова који је пронађен мртав у Шпанији, наводећи да је „пас заслужио псећу смрт“.

Шпанска полиција је за „Њујорк тајмс“ потврдила смрт Кузминова који је прошле године украо руски транспортни војни хеликоптер Ми-8 и њиме одлетео, односно пребегао у Украјину.

Агенција Ефе је, позивајући се на Шпанску цивилну гарду, написала да је Кузминов задобио шест прострелних рана, а затим је аутомобил прешао преко његовог тела.

„Псећа смрт за пса“, рекао је Медведев у снимку објављеном на Телеграму под насловом „О судбини пилота издајника Кузминова“.

На питање да ли је важно од чије је руке убијен, заменик председника Савета безбедности је кратко одговорио: „Све сам рекао.“

Наводи о смрти Кузминова су се у страним медијима појавили 19. фебруара, када је италијански сајт „Кореспонденте“ објавио подужи текст о овом случају, док је додатне детаље објавио шпански „Еурека њуз“.