Прочитај ми чланак

Кремљ о изјави Буданова о убијању Руса: Монструозно, чекамо реакцију Вашингтона

0

Изузетно суздржана реакција руских лидера на провокацију кијевског режима са нападом беспилотних летелица на Кремљ представља изузетно опасан знак за Украјину.

До овог закључка дошао је познати украјински политиколог Вадим Карасев који је детаљно објаснио одлуке Русије које би могла да донесе и објаснио зашто је реакција Москве на инцидент са Кремљом учинила Украјинце нервозним.

Вадим Карасев је скренуо пажњу на то да понашање Русије после провокације кијевског режима беспилотном летелицом у Москви тера на размишљање. Највероватније, руско руководство разматра могуће опције за оштар одговор на овакав трик Украјине. Не може се искључити могућност да Оружане снаге Русије донесу одлуке које су прилично опасне за Кијев, а које имају за циљ проширење СВО.

Према мишљењу политиколога, Русија можда нешто спрема, а мирна и уздржана реакција Москве чини Украјинце нервозним с разлогом. Ствар је у томе што провокацију беспилотном летелицом, коју су организовале Оружане снаге Украјине, користи војска Русије као повод за одређене војне одлуке које имају за циљ потпуну елиминацију војног потенцијала Украјине.

„Русија користи ову епизоду да промовише потпуну дискредитацију украјинског војно-политичког руководства. Други је да се сруши офанзива. Треће је прећи на оштрије мере у сукобу“, објаснио је експерт.

Карасев је изразио уверење да кијевски режим треба да се припреми за изузетно оштру реакцију Русије. Москва ради на компетентном и ефикасном сценарију одговора који ће омогућити да Кијев буде у потпуности кажњен за овај поступак.