Прочитај ми чланак

КИЈЕВ У ПАНИЦИ Почела руска операција бруталног уништења украјинске електро мреже!

0

Украјинске власти су направиле озбиљну грешку, одлучивши да искључе земљу из јединствене енергетске мреже са Русијом и Белорусијом. Такве мере су дозволиле Русији, да изврши циљане ракетне ударе на украјинске електране.

До овог закључка је дошао Богдан Безпалко, руски политички експерт и члан Савета за међунационалне односе при председнику Русије.

Експерт је напоменуо, да је Украјина крајем фебруара 2022. године, одлучила да искључи своје електране из јединствене електроенергетске мреже са Русијом. Сада је такав потез постао фатална грешка, пошто су Оружане снаге Русије извеле ракетне нападе на украјинске термоелектране, без страха да ће оштетити руску инфраструктуру.

Према мишљењу политиколога, непромишљене одлуке Кијева су заправо одвезале руке војним специјалистима Ваздушно-космичких снага Русије, који су извели компетентну операцију уништавања ове инфраструктуре.

„Да су електричне мреже Украјине и даље једно са руским, било би незгодно да их руски „електричари“ изненада искључе. Ударац на ове инфраструктурне објекте погодио би и руске потрошаче, изазивајући ударе на струјну мрежу“, објаснио је Безпалко.

„Оружане снаге Русије би требале, да редовно изводе ракетне ударе на стратешке објекте који се налазе на територији Украјине. Овај приступ би постигао значајне резултате“, закључио је аналитичар.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!