Прочитај ми чланак

Кедми: САД и Европа ни не схватају каква их катастрофа чека

0

Војно-политички експерт Јаков Кедми, у етеру емисије „Соловјев УЖИВО“, објаснио је зашто САД и Европа ни не схватају каква их катастрофа чека.

Европа се суочава са катастрофом без преседана, а Сједињене Државе са грађанским ратом пуног размера, али уместо да решава проблеме, Запад криви Русију за све грехе.

ЕУ и Велика Британија суочене су са тешком економском и политичком кризом. Истовремено, Европу чека нови прилив избеглица, због проблема са храном земаља са ниским приходима, као и дестабилизације низа региона.

„Они ни не схватају каква их катастрофа чека. Њихова неадекватност се манифестује у томе, што нису у стању да процене ситуацију. Европу не воде политичари, већ политичари који не знају ништа осим унутарстраначке прљаве борбе“, изјавио је Кедми.

„Мишљење да ће САД имати користи од колапса Европе, јер ће извући новац, индустрију и највредније кадрове из ЕУ, није тачно“, тврди аналитичар. Он је сугерисао да би Кина, Турска, Индонезија и друге државе, могле имати користи од ситуације.

САД су на ивици грађанског рата, пошто конфронтација републиканаца и демократа достиже опасну границу, а странке отворено изражавају спремност, да прогласе нелегитимним сваки изборни резултат који им не одговара.

„Мисле да ће колапс немачке индустрије помоћи америчкој? А шта се дешава у Сједињеним Државама? Немогуће је то уопште замислити. Данас само лењи не говоре, да ће у наредној деценији у САД избити грађански рат… и ово није фраза, постоје стварни разлози за то“, нагласио је Кедми.