Прочитај ми чланак

Кедми: Одеса ће под руском контролом бити до почетка септембра

0

БИВШИ шеф израелске тајне службе Натив - војни експерт и геополитичар Јаков Кедми – оценио је да ће руска војска контролу над Одесом преузети до почетка септембра.

Кедми је прво изнео претпоставку да се на недавном састанку руског председника Владимира Путина са врхом Оружаних снага РФ разговарало се о „наставку офанзивних операција ван Донбаса“.

Указао је да 0н може само да нагађа „куда, где и у ком правцу“ ће ићи даље руске трупе. Притом је ипак нагласио да је „већ сада јасно да је руска војска добила озбиљна појачања на обали Црног мора“.

И наставио: „У ствари, кретање ка Одеси, што је у овој ситуацији природно, већ је почело са више страна. Ако се догађаји буду развијали садашњим темпом, Одеса ће бити заузета до почетка септембра“.

Кедми је чак прецизирао:

„Одеса ће бити ослобођена до почетка школске године. Школска и академска година ће почети по руским програмима. Моја прогноза, што се рока тиче, може бити погрешна само две до три недеље.“

По Кедмијевој процени, преузимање контроле над Одесом напредује полако али сигурно. Зато што је потребан посебан приступ да се искључи ризик да Одеса буде претворена у рушевине: „Овај приступ је већ одобрен и издата су потребна наређења“.