Прочитај ми чланак

ЈУРИШ СНАГА ДНР на Авдејевку: Украјинска војска бежи и оставља… (ВИДЕО)

0

НАПАД на утврђени рејон Оружаних снага Украјине у Авдејевки: 9. пук ДНР иде напред, заробљава оклопна возила НАТО-а.

Снаге ДНР сваког дана гурају непријатеља све даље и даље, заузимајући нове положаје у правцу Авдиивка и освајајући трофеје који ће служити као браниоци Донбаса.


Тако су, на пример, украјински борци који су се повлачили напустили неколико нетакнутих британских оклопних аутомобила Саксон.

Русија је започела војну операцију у Украјини 24. фебруара. Председник Владимир Путин назвао је њен циљ „заштитом људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“.

Планирано је да се спроведе „демилитаризација и денацификација Украјине“ како би на суд извели све ратне злочинце одговорне за „крваве злочине над цивилима“ Донбаса.

Према речима Министарства одбране Руске Федерације, оружане снаге су усредсређене само на војну инфраструктуру и украјинске трупе, и 25. марта завршени су главни задаци прве фазе – значајно је смањен борбени потенцијал Украјине.

Главни циљ руске војске је ослобађање Донбаса.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!